Slikovnica “S Ježikom Martinom i žirikom Markom v šetnju Viničkim parkom”

Dječji tjedan u Dječjem vrtiću Vinica uz mnoštvo aktivnosti tijekom cijelog tjedna završio je podjelom veselih i edukativnih slikovnica „ S Ježikom Martinom i žirikom Markom v šetnju Viničkim parkom“ od strane načelnika Općine Vinica dr.sc. Branimira Štimec,prof. Za tu potrebu Općina Vinica je financirala nakladu od 110 slikovnica kako bi svaki mališan Vrtića dobio svoj primjerak. Dr.sc. Branimir Štimec, prof. prepoznao je kvalitetu i edukativnu vrijednost slikovnice koja na izuzetno maštovit način promovira ljepote Viničkog kraja, a pisana je i na Viničkom dijalektu.

Autoricama slikovnice, kreativnom dvojcu Anici Matijašec , odgojiteljica u Dječjem vrtiću Vinica i Vlatki Majcen, profesorica povijesti, osnovni cilj i namjena je upoznati djecu s prirodnom baštinom te bogatstvom i vrijednostima jednog od najljepših Arboretuma u Hrvatskoj smještenog u Viničkom kraju, Arboretumom Opeka. Kako je 2021. godina proglašena godinom čitanja nadamo se da će naši mališani uz edukativnu slikovnicu Ježika Martina i Žirika Marka zajedno sa svojom obitelji uživati u istraživanju, novim spoznajama, zadacima i
šetnji Viničkim parkom, ali i da će je čuvati, listati i podijeliti sa drugima.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vinica Kristina Posavi i predsjednica Upravnog vijeća Ksenija Humek zahvalile su načelniku Općine Vinica dr. sc. Branimiru Štimecu prof. na hvale vrijednoj donaciji, a našim autoricama Ani i Vlatki čestitale na prekrasnoj edukativnoj slikovnici i poželjele im još mnogo uspjeha u daljnjim novim kreativnim izazovima.

Više o tome pogledajte na sljedećem linku.