Mali humanitarci iz Dječjeg vrtića Vinica

Dječji vrtić Vinica uključio se u humanitarnu akciju „Igračkom do dječjeg osmjeha“ KBC Rebro, na inicijativu gđe Matijašec, majke djevojčice Lare, oboljele od spinalne mišićne atrofije koja polazi naš Vrtić.

Djeca iz svih pet odgojnih skupina zajedno sa svojim roditeljima rado su se uključila u nesebično prikupljanje igračaka. Djeca su pokazala svoju empatičnost, a darivanjem vlastite igračke učila su i o važnosti darivanja i pomaganja jedni drugima od najranije dobi. Ovo je pravi primjer da onaj koji ima ljubavi u sebi ima uvijek nešto za darovati, a roditelji  i djeca to su pokazali svojim djelima.

Akcija je pokazala iznimno pozitivne rezultate pa smo sretni što smo i mi sudionici. Dolaskom u bolnicu dijete bira darovanu igračku koja mu pomaže, umanjuje i prevenira stres koji je prisutan samim dolaskom u bolnicu.

Zahvaljujemo svima koji su se uključili u ovu akciju i pomogli izmamiti dječji osmjeh na lice u teškim trenucima. Zato veliko hvala dječici i roditeljima, bez kojih akcija ne bi uspjela. Hvala odgojiteljici Kseniji Humek koja je koordinirala sakupljanje na razini ustanove. Veliko hvala gđi  Jasni Majhen koja je uključila kolege iz Srednje strukovne škole u Varaždinu. Veliko hvala gosp. Božidaru Šipek koji je omogućio prijevoz do Zagreba i  koji uvijek nesebično pomaže našem Vrtiću.